Project Description

El Tabal de La Patum

El Tabal és un tambor de grans dimensions i 18 quilos de pes, format per una carcassa circular de fusta que està tapada pels seus dos extrems amb pell de cabra, a la part superior del qual el tabaler colpeja amb dues manetes de fusta per tal de fer-lo sonar. Als costats, unes cordes i uns tensors permeten d’ajustar-lo i donar-li el so greu que el caracteritza.

El Tabal és l’únic element de la Patum que participa en tots i cadascun dels actes de la festa. La seva presència és constant i, en certa manera, podem afirmar que presideix i dirigeix la festa. Aquest fet era més accentuat en temps passats, sobretot fins que a la darreria del segle XIX es van començar a introduir peces musicals que desplaçaren notablement el protagonisme del Tabal.

El Tabal i el tabaler, doncs, són dos símbols importants de la Patum, ja que conserven un protagonisme destacat en el seu desenvolupament.

El Tabal de La Patum El Tabal de La Patum El Tabal de La Patum El Tabal de La Patum El Tabal de La Patum Tabaler de La Patum Tabaler de La Patum El Tabal de La Patum El Tabal de La Patum

Amb la col·laboració de FotLuigi

Imatges cedides per:

Comparteix!

Pin It

Els nostre article relacionat amb la comparsa

Articles sobre les comparses de La Patum de Berga