Project Description

Les Maces de La Patum

El salt de Maces –nom que els diables prenen dels estris que porten– és força diferent tant de la Patum de lluïment com de la Patum completa de la nit. Al migdia, actuen vuit diables, abillats amb els tradicionals vestits verds i vermells i amb la cara tapada per una màscara, que branden grans Maces (estris consistents en un pal de més de dos metres d’alçada al capdamunt del qual hi ha una caixa rodona de fusta i pell que va rematada amb un fuet) i que s’entrecreuen a partir de dos grups oposats de quatre diables cadascun. Entremig, Sant Miquel i un altre àngel van creuant-se amb els diables fins que, en petar els fuets d’aquests, els occeixen amb la llança i l’espasa. Aquest salt s’acompanya amb música.

A la nit, en canvi, només actuen quatre diables amb les corresponents Maces, però sense el vestit tradicional ni la màscara i també sense música, ja que evolucionen únicament al so del Tabal.

Amb la col·laboració de Televisió del Berguedà

Imatges cedides per:

Amb la col·laboració de Televisió del Berguedà

Imatges cedides per:

Les Maces de La Patum Tabaler de La Patum Les Maces de La Patum Les Maces de La Patum Les Maces de La Patum Les Maces de La Patum

Amb la col·laboració de FotLuigi

Imatges cedides per:

Els nostres articles relacionats amb la comparsa

Articles sobre les comparses de La Patum de Berga