Jordi Camps Bessa

En Jordi Camps i Bessa va nèixer a Berga l’any 1963.

Jordi Camps i Bessa

  • 3ª Generació d’artesans de la família Camps. És el continuador de les tasques dutes a terme pel seu pare i el seu avi.

  • Encarregat en l’actualitat de la conservació i restauració de la comparseria de la Patum infantil, ajudat per l’Eva Ordàs i juntament amb el pintor Ernest Ferrer.

  • Quan La Patum va ser declarada patrimoni de la humanitat, per la UNESCO, va deixar de ser el principal responsable de la restauració i conservació de les comparses de La Patum.

  • L’experiència familiar i el seu sentiment patumaire l’han portat a continuar amb l’obra que el seu avi va començar fa més de cinquanta dos anys.

Artesania Camps és sinònim de productes patumaires de qualitat

Un artesà nascut a l’ombra de les Patums

Les restauracions que s’havien de fer durant La Patum les realitzava a altes hores de la matinada al finalitzar el passacarrers o el salts a la plaça, per la qual cosa fa que la seva tasca passès totalment desapercebuda. D’aquesta manera, els pintors de La Patum poguèssin pintar-ho al matí.

Galeria d’imatges

1ª Generació Camps

Pere Camps i Pagerols
Pere Camps i PagerolsBerga, 1913 - 1968
Principal artesà de la Patum infantil i també realitzador de les restauracions necessaries de La Patum de la seva època.

2ª Generació Camps

Jordi Camps i Rovira
Jordi Camps i RoviraBerga, 1934
D’ençà la mort del seu pare, es va ocupar de restaurar les comparses la Patum infantil com també del manteniment de les comparses de La Patum.